IT Hardware dezvolta infrastructura IT robusta si competitiva

Succesul oricarei companii in economia moderna presupune o mare receptivitate fata de schimbarile pietei si capacitatea de adaptare inteligenta la profilul, perpetuu reactualizat, al cererii clientilor. Companiile agile, care au capacitatea de a-si redefini cu rapiditate strategiile, vor reusi sa raspunda cu succes tuturor solicitarilor. Infrastructura IT competitiva reprezinta fundamentul acestei mobilitati profitabile.

Punctele esentiale in dezvoltarea de infrastructa IT echilibrata

Platforma IT trebuie sa asigure baza pentru toate solutiile informatice, prezente si viitoare. Odata adoptata o platforma, schimbarea acesteia poate fi foarte costisitoare.

15 +

Ani de experienta

84 +

Clienti multumiti

897 +

Ore de consultanta

Alegerea platformei este esentialasi va influenta imediat calitatea serviciilor executate.

Ce trebuie urmarit?

  • Flexibilitatea – Reprezinta calitatea de adaptare la tehnologii noi pe masura ce acestea isi castiga credibilitatea. O platforma optima trebuie sa rezoneze cu cele mai recente inovatii tehnologice, cu scopul final de a adapta mereu funtionalitatea serviciilor propuse.
  • Scalabilitatea – Platforma pe care o alegeti trebuie sa permita extinderea cu usurinta a infrastructurii, proportional cu cresterea afacerii.
  • Robustetea – Este garantia stabilitatii, a disponibilitatii si a securitatii sistemului informatic. Lipsa acestora va poate genera pierderi semnificative.
  • Usurinta operarii – Productivitatea si costurile instruirii depind in primul rand de acest aspect. Urmarindu-l, veti gasi mai usor personal calificat atat pentru folosirea calculatoarelor cat si pentru administrarea retelei.
  • Administrarea – Administrarea si configurarea, dupa un tipar centralizat, reduc semnificativ costurile de exploatare.
  • Timpul necesar implementarii – Cu cat veti putea implementa mai repid solutiile informatice, cu atat veti beneficia mai mult de avantaje si veti recupera mai usor investitiile.
  • Aplicatiile disponibile – Asigurati-va ca veti opera aplicatii potrivite pentru platforma in cauza, cu intentia clara de a garanta functionalitatea.
  • Compatibilitatea – Este aspectul determinant pentru o migrare rapidasi fara incidente. Posibilitatea inglobarii vechii infrastructuri IT salveaza investitiile deja facute.

TCO – Total Cost of Ownership in infrastructura IT

Conceptul TCO – costul total de detinere – este intens vehiculat in corelatie cu sistemele IT. Atunci cand achizitionam un echipament, sistem sau utilaj, nu ne gandim numai la pretul de achizitie. Exista factori aditionali care adauga costuri suplimentare dupa achizitie. Eficienta investitiei se calculeaza dupa TCO, nu doar dupa costul initial al achizitiei.

In cazul investitiilor in IT, este bine sa tinem cont de:

Suport

Cine pune in functiune un produs dupa achizitie? El trebuie instalat si configurat. Cate firme sau specialisti din piata ma pot ajuta? Cu ce efort financiar? In cat timp voi recupera investitia? Ce se intampla daca ceva merge rau?

Calificare

Cati dintre angajati au pregatirea necesara pentru a exploata solutia? Cat ar costa training-ul? Este solutia suficient familiarasi usor de exploatat? Pot gasi usor personal calificat?

Alegerea platformei este esentialasi va influenta imediat calitatea serviciilor executate.

Fiabilitate

Timpii morti impiedica recuperarea investitiei si pot aduce alte costuri.

Securitate

O securitate slaba ne face vulnerabili in fata unor serii intregi de probleme, traduse in final in costuri neprevazute.

Actualizari

Cum pot mentine totul la zi astfelincat durata de viata sa fie prelungita? Care ar fi costurile?

Integrare

Pot valorifica investitiile deja facute cu noua solutie? Cat ma va costa sa adaug noi functionalitati pe viitor? Exista ingineri in piata care sa ma ajute in acest caz?

Solutiile pe care le oferim pentru a dezvolta o infrastructura IT optima sunt economice, sigure si in concordanta cu schimbarea rapida a obiectivelor de afaceri. Tehnologia mobila si explozia tendintelor de informare schimba fundamental asteptarile si rolule chipelor de infrastructura IT. Saizeci la suta din costuri sunt dedicate operatiunilor desfasurate in acest domeniu. Planificarea si controlul acestor cheltuieli reprezinta o mare provocare in procesul de adaptare continua la noi standarde de infrastructura IT.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other